La 7a fira Conte Va! Va de Contes, de Vilanova, escalfa motors

0
1524

Divendres va tenir lloc a la terrassa dels Llimoners de la biblioteca Armand Cardona la presentació del cartell i del programa de la setena edició de la fira Conte va! Va de contes, que tindrà lloc el dissabte 11 de maig a la plaça de les Neus. A l’acte hi van participaran la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Adelaida Moya, i l’autor del cartell Xavi Ramiro, que és il·lustrador i president d’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, a més dels membres de l’organització. També s’hi va donar a conèixer el vídeo promocional de la fira, obra d’Aleix Ventura.

L’organització de la fira va a càrrec de l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra García, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals i de l’Ajuntament, que facilitarà que en cas de pluja –com a novetat– la majoria d’actes es puguin celebrar a la biblioteca Armand Cardona. En aquesta ocasió, el fil conductor de la fira seran “Els contes i el bosc”.

L’origen de la fira es troba el maig de 2013, com a homenatge a la figura de Judit Sendra García, professora de l’escola Volerany i amant dels llibres que havia mort l’any anterior després d’una llarga malaltia. En aquests sis anys s’ha convertit en un referent dins el programa cultural de la ciutat adreçat al públic infantil i familiar, cada amb atraient milers de nens i nenes. L’objectiu és promoure la lectura entre el públic infantil i juvenil, amb activitats concentrades al llarg de tot el dia entre de la plaça de les Neus, rambla Principal i carrer de Sant Pere, tals com la marató de contes, tallers, demostracions en directe d’il·lustradors, espai de signatures d’autors, gimcana, actuació musical, titelles, conta-contes, presentacions,  etc.

Concurs de contes

També s’organitza des del mes de febrer el setè concurs infantil de contes escrits, de temàtica lliure i escrits en català, per categories d’edats. El termini de presentació s’acaba el 10 d’abril i els textos guanyadors es donaran a conèixer en el marc del Conte Va.

Això a banda, algunes de les activitats descentralitzades programades són l’exposició col·lectiva Conte va! Va de contes al Centre d’Art Contemporani La Sala, que es podrà visitar del 10 de maig, al 23 de juny.; l’espectacle Quimera, La Guilla Teatre, al Teatre Principal; i audicions a la fira de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat.

FER UN COMENTARI