La 7a Fira Modernista de l’Arboç tindrà el motor com a eix temàtic

0
1261

Aquest cap de setmana tindrà lloc a l’Arboç la setena edició de la Fira Modernista del Penedès, que enguany tindrà com a un dels eixos temàtics centrals el motor. En aquest sentit, hi haurà a la rambla Gener per quart any una exposició de cotxes i motos clàssiques; en el mateix indret s’ha programat tant dissabte com diumenge un taller infantil (gratuït) de fabricació d’un cotxe de carreres antic i d’un avió; i la companyia Xip Xap interpretarà dissabte un espectacle còmic, Rum rum, trasto karts, que convertirà la rambla Gener en un improvisat circuit automobilístic.

El segon gran atractiu d’una fira ja consolidada com un dels referents anuals de promoció econòmica de l’Arboç i que dona més renom al municipi, és la marató de Teatre d’Època al Carrer, amb escenes inserides dins el mercat modernista. Enguany la tretze companyies locals i de tot Catalunya de diferents disciplines (música, dansa, dramatúrgia), amb l’Elenc Artístic Arbocenc com a cap de cartell. Hi haurà espectacles d’animació matí i tarda dels dos dies de fira, dissabte i diumenge.

Visita al Palau Gener
Finalment, el tercer tret distintiu de la Fira Modernista és que s’obren al públic alguns dels edificis més emblemàtics construïts a l’Arboç al tombant dels segles XIX i XX. A banda de poder-se visitar la planta noble de l’edifici de la Giralda (matí i tarda dels dos dies de fira), enguany s’obrirà al públic excepcionalment el Palau Gener i Batet, un dels edificis més impressionants de l’Arboç, sobre el qual es faran dissabte a la tarda dues visites guiades i teatralitzades per part de l’Elenc Artístic Arbocenc. Diumenge al migdia hi haurà una altra visita, en aquest cas “tan sols” guiada.

La cinquena gimcana d’edificis modernistes de l’Arboç; el mercat modernista (dies 14 i 15, d’11 del matí a 9 del vespre a la plaça de la Vila, carrer Major i rambla Gener); i les exposicions Ramon Casas i el Modernisme (Auditori Municipal) i Caterina Albert/Víctor Català: itinerari vita, intel·lectual i literari (Casa de Cultura) són altres dels al·licients de la fira arbocenca.

FER UN COMENTARI