La Barraca, la Festa Major Alternativa de Vilafranca, va presentar ahir en roda de premsa algunes de les especificacions sobre els seus actes i el protocol contra les agressions sexistes, que posaran en marxa els dies de Festa Major.

Aleix Rodríguez va exposar que aquest dissabte, dia de la penjada d’estelades i el dia fort de la Barraca, es faran uns tallers d’estampació i circ i concerts, i com a novetat hi haurà un foodtruck que oferirà pizzes des de les 20h fins les 6 h del matí i servirà per recaptar fons per la Coordinadora Antirepressiva amb l’objectiu de cobrir les despeses dels processos judicials de la comarca, com el cas dels 9 antifeixistes de Vilafranca.

Per la seva banda, Gisela Roca del col·lectiu feminista La Ruda va explicar el funcionament del protocol contra les agressions sexistes en espais d’oci, que s’ha estat redactant durant dos anys. El protocol ha estat elaborat per part de La Ruda amb la col·laboració de la Barraca i altres entitats de la Coordinadora de l’Esquerra Independentista, i va sorgir com a necessitat específica de la Barraca i com a resposta a la insuficiència de l’Ajuntament en les festes majors passades, tot i que enguany l’ens municipal sí que ha contractat un punt lila.

Per Roca, donar una cobertura i resposta davant les agressions és “imprescindible i una responsabilitat bàsica”. El protocol tindrà dues modalitats: una de més estesa, aplicable el dia de la penjada d’estelades, i una més familiar i de format més petit pels dies de la Festa Major, que es podrà consultar davant la biblioteca Torras i Bages. Els col·laboradors al punt lila de la Barraca hauran tingut una formació prèvia per tal de saber com actuar, i el protocol també es podrà obtenir a les pàgines dels diferents col·lectius.

Tant els membres del punt lila com els col·laboradors de la barra de la Barraca són voluntaris d’entitats diverses, ja que a aquesta festa es busca donar-se a conèixer i reforçar el teixit associatiu de la Vila. Així, el sopar popular que es fa el dia 28 serà organitzat pel Comitè de Defensa de la República de l’Alt Penedès, i en total hi haurà 140 persones de diferents col·lectius participant en l’organització i desenvolupament de la Barraca.

FER UN COMENTARI