La biblioteca de Sant Pere de Riudebitlles ja obre al Palau dels Marquesos de Llió

0
488
Dimarts al vespre va tenir lloc a peu de carrer l’acte inaugural de la nova biblioteca M. Àngels Torrents, de Sant Pere de Riudebitlles, que s’ha traslladat del seu emplaçament antic al Palau dels Marquesos de Llió, on quadruplica l’espai que ocupava.
L’acte va ser presidit per l’alcalde Joan Llort i pel diputat provincial de Cultura Joan Carles Garcia Cañizares, que va reivindicar les biblioteques com espais de cultura per la llibertat. Llort i la regidora de Cultura Tonita Amat van recordar la importància de la voluntat del poble de Sant Pere de tenir biblioteca i de tenir-la en un espai com és aquest casal gòtic del segle XIV.

El projecte de restauració del Palau, origen del trasllat, es va fer el 2015 per encàrrec de la Diputació amb la intenció de recuperar l’equipament, amb un ús cultural no definit. L’any 2017, amb una fase de l’obra ja construïda, s’acordà el trasllat de la biblioteca a aquest equipament i s’adaptà la distribució de per acollir-la, aprofitant la seva morfologia. L’accés es fa a través d’un vestíbul en planta baixa on s’hi poden fer exposicions, xerrades i altres activitats de petit format. El vestíbul forma un balcó sobre el doble espai del semisoterrani, el qual es podrà utilitzar com a sala polivalent. El vestíbul i la sala podran funcionar independentment de les àrees de consulta de la biblioteca, que es desenvolupen a les plantes primera i segona del casal. A la planta primera es troba l’àrea d’adults amb un taulell d’atenció a l’ala més noble de l’edifici, donant façana al carrer Major. A la mateixa planta, però a l’ala posterior, connectada per una volta que passa per sobre del carrer de Baix, hi ha una zona informal de música i una sala de consulta, d’estudi o de formació. L’àrea infantil se situa a la planta segona.

FER UN COMENTARI