La calafellenca Alessia Bertolino opta a ser la primera dona que completa la ultramarató

0
1448
Alessia Bertolino.

La calafellenca d’origen italià Alessia Bertolino vol fer història en convertir-se en la primera dona a completar l’Ultra Tri Spain, la prova reina de tot l’Estat en la ultradistància de la triatló, i una de les més dures del món. Per davant hi té el repte de completar els 515 quilòmetres de la prova dividits en tres etapes. Cada etapa disposa d’un límit de temps màxim de 12 hores per a ser completada.

Per aconseguir-ho, Bertolino haurà de nedat el primer dia deu quilòmetres a mar obert i recórrer 145 quilòmetres en bicicleta amb un desnivell positiu de 2.400 metres i pendents del 13%. El segon dia el dedicarà a pedalar 276 quilòmetres més amb un desnivell positiu de 4.600 metres. I l’últim dia completa l’ultramartó un combonat de 84 quilòmetres de cursa a peu amb un desnivell positiu de 640 metres i pendents també del 13%. Si el tercer dia aconsegueix creuar la meta en el temps establert per l’organització, 36 hores, signarà un finish line històric com a primera dona en aconseguir-ho.

L’esdeveniment esportiu tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 de maig, amb una destacada participació internacional. Bertolino és l’única dona inscrita, d’un elenc de mig centenar de participants masculins. La prova esportiva transcorre íntegrament a la província de Granada, entre la Costa Tropical, Las Alpujarras i Sierra Nevada, amb Motril com a punt neuràlgic des d’on cada dia sortiran i arribaran els triatletes.

Alessia Bertolino és tècnica esportiva del Centre Esportiu Vilarenc Aqua de Calafell i entrenadora de la secció de triatló d’aquesta entitat. Al 2016 va completar per segona vegada (amb 18 anys de diferència) l’Ironman, la cursa de triatló més dura del món, a Hawaiï, i fa dos anys va quedar subcampiona de la World Championship Challenge Half a Eslovàquia en la distància de mitja triatló.

FER UN COMENTARI