Després de dos anys sense competir, la calafellenca Alessia Bertolino s’ha proclamat aquest passat cap de setmana campiona de Catalunya de llarga distància després de córrer la XVI edició de l’Ironcat disputat a l’Ampolla de Mar. Tot i que Bertolino ha finalitzat la cursa en segona posició, ha obtingut el campionat, ja que la guanyadora de la categoria femenina, Pascoe Foulds no està federada ni té residència a Catalunya.

Alessia Bertolino, que competeix amb el club Triatló Vilarenc Aqua de Calafell va finalitzar la prova amb un temps de 10 hores, 36 minuts i 44 segons. La prova va estar marcada pel fort vent lateral que va condicionar molt els 180 quilòmetres de recorregut en bicicleta establert en un circuit de 6 voltes de 30 km. Abans, però, va haver de completar el primer segment de natació de 3.800 metres, per finalitzar després del segment de ciclisme amb una duríssima cursa a peu de 42 quilòmetres en un circuit de 6 voltes de 7 km distribuïts entre el port i passeig marítim de l’Ampolla.

En el conjunt de la prova hi han participat un total de 89 esportistes.