La calor fa avançar una verema marcada pel míldiu i la covid-19

0
635

La pujada de les temperatures dels darrers dies al Penedès ha avançat uns dies l’inici de la verema a la DO Penedès respecte a l’any anterior. Si l’època de collita començava a mitjans d’agost, enguany el tret de sortida s’ha donat durant la primera setmana d’aquest mes. Els primers cellers han iniciat la verema collint varietats primerenques com el muscat de Frontignan i el chardonnay, totes dues dedicades a vins tranquils.

Tot i que l’anyada 2020 estarà marcada profundament pel míldiu i la Covid-19, des de la DO Penedès es destaca el gran esforç dels viticultors per obtenir un raïm de qualitat per a l’elaboració dels vins Penedès. Els cellers calculen que en breu començaran també amb el macabeu i a finals d’agost prendrà el relleu amb el xarel·lo, seguit de la parellada al setembre, les garnatxes i les carinyenes.

El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, posa en relleu la fermesa dels cellers penedesencs que malgrat ser un any difícil, han abocat tots els esforços per revertir la situació i mantenir la qualitat i l’excel·lència dels vins amb DO.

FER UN COMENTARI