La campanya “Adeu plàstics”, pionera a Vilafranca

0
602
Josep Maria Martí, Joan Manel Montfort i Anna Doblas, regidories de Medi Ambient, Promoció Econòmica i Consum de l'Ajuntament.

Vilafranca és el primer municipi de l’Alt Penedès i Garraf que impulsa la campanya “Adeu plàstics” per sensibilitzar la població que cal minimitzar l’ús de residus plàstics. L’Ajuntament ha programat en col·laboració amb la Mancomunitat Penedès Garraf un seguit d’accions, principalment tallers i xerrades, i també obrirà punts informatius als mercats municipals (de Sant Salvador, de la Carn, dels dissabtes, de la verdura i de la Pelegrina) i un estand a les Fires de Maig. En aquests espais es lliurarà a la ciutadania bosses reutilitzables per evitar emprar-ne de plàstic.

El regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort recorda que Vilafranca té i renova cada any la distinció Biosphere; que l’Ajuntament ha suprimit l’ús de gots i ampolles de plàstic de consum intern; i que la setmana passada es va fer una hackató o marató d’idees per evitar l’ús de plàstics a la vila, amb una quarantena de participants que van aportar una cinquantena d’idees, algunes de les quals es posaran a la pràctica.

FER UN COMENTARI