Els municipis de Santa Margaria i els Monjos, Castellet i la Gornal i Olèrdola han presentat aquesta tarda a la Masia Torreblanca la cinquena edició de la campanya comercial Compra a prop i descobreix el teu entorn”. Enguany hi participaran 140 establiments, una xifra lleugerament superior a la de les anteriors edicions i que representa el 75% del sector comerç als tres municipis. Per l’alcaldessa dels Monjos, Imma Ferret aquesta dada “demostra que la campanya està ja consolidada i que tant comerciants com consumidors l’esperen”.

Els tres municipis impulsors, a més de ser veïns comparteixen parcs (Olèrdola, Foix i Castellet) i per això la iniciativa comercial va néixer a l’empar del projecte Parcs del Penedès. L’objectiu de la campanya és fomentar el comerç local, la restauració, els recursos naturals, culturals i turístics dels tres municipis. Entre el 20 d’octubre i el 17 de novembre tots els consumidors que comprin en algun dels 140 establiments adherits podran omplir una butlleta i participar en el sorteig de 80 premis. En total es posaran a disposició dels comerços participants un total de 60.000 butlletes. A més, i per primera vegada es podrà participar també  de forma digital, escanejant un codi QR que es lliurarà als compradors. El sorteig es farà el dia 21 de novembre i el dia 27 d al Molí del Foix de Santa Margarida i els Monjos es farà el lliurament dels premis.

Els 80 premis els donen els mateixos estabiments participants i van des de descomptes econòmics, vals per dinars o sopars, lots de cava, val per serveis de dentista, entrades per visitar equipaments culturals, visites a cellers, lots de productes alimentaris, rentats de cotxe, etc.

Els alcaldes dels tres municipis han coincidit en destacar la força que pren la campanya pel fet de fer-la conjuntament entre els tres municipis i han anunciat que aquesta col·laboració probablement es consolidarà amb el creixement de l’Associació Comerç del Foix, la qual fins ara agrupa només establiments de Santa Margarida i els Monjos però que en un futur podria aglutinar també els d’Olèrdola i Castellet i la Gornal.

FER UN COMENTARI