Malgrat la pandèmia i la situació delicada que des de l’any passat està patint el sector cultural, aquest 2021el projecte de la Carpa Revolució, de Sant Pere de Ribes, creixerà. I ho farà sobretot a través del seu Celler de Creació, el programa de suport a la creació, que enguany acollirà 44 companyies de circ, dansa, teatre i performance, etc. Aquestes companyies seran l’avantsala del Festival d’Art de Carrer Fes Plus Chapeau, que preveuen organitzar adaptat a les mesures de seguretat que les autoritats sanitàries determinin.

Isaac Domínguez, el director artístic de la Carpa Revolució, explica que aquest any marcat per la covid-19 els ha servit per professionalitzar l’equip humà del projecte i per posicionar-se com a centre d’investigació, creació i desenvolupament artístic de les arts del moviment, especialment circ i dansa. Així mateix, han treballat en xarxa amb altres projectes que anomenen “espais simbiòtics”, com la Nau Ivanow (Barcelona), Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers), la Fàbrica de Creació Fabra i Coats (Barcelona) o La Vertical (Vilafranca del Penedès). “La Carpa Revolució resisteix amb garanties, tot i el poc suport que rep de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes”, rebla Domínguez.

Aquest 2021 l’entitat ribetana intentarà acollir el màxim de propostes artístiques possibles “per descongestionar el circuit de creació de Catalunya i per visibilitzar nous llenguatges escènics fora de la capital. Volem obrir el màxim d’espais públics arreu de la comarca”, comenta el director artístic de la Carpa Revolució.

Comença la temporada

La setmana passada es va poder veure Vientre, el teaser de la companyia Maximilliano Sandford y Yeinner Chicas, la primera que ha fet residència enguany a la Carpa Revolució. A aquesta la seguiran quaranta-tres més al llarg de l’any.

El Fes Plus s’obre a la comarca

L’any passat, després de diferents estira-i-arronses amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, la Carpa Revolució va decidir traslladar el festival Fes Plus Chapeau a Sitges, al·legant que en aquest municipi rebien el suport que els mancava al seu. Per enguany, preveuen celebrar-lo del 28 d’abril al 2 de maig, tal com estava previst i tenen la intenció de continuar fent-lo créixer i expandir-lo per diferents punts de la comarca: “Com que no podem desenvolupar un festival de carrer pròpiament, redirigirem els espectacles a espais segurs, per això estem parlant amb diferents municipis”, explica Isaac Domínguez.

FER UN COMENTARI