La casa Via Feliu de Vilafranca ja està habilitada per acollir gent gran

0
945
Ricard Rafecas, Ramon Zaballa, Pere Regull i Francisco Romero. // LA FURA

Les obres de remodelació de la casa Via Feliu de Vilafranca, que es van iniciar el 2014 amb l’objectiu de construir habitatges socials per a la gent gran, han finalitzat aquesta setmana. Aquest matí l’alcalde Pere Regull, juntament amb el tinent d’alcalde de l’àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i el tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, han fet una visita a les noves instal·lacions.

L’edifici, situat al mig de la rambla de Sant Francesc, compta amb vuit pisos d’entre 40 i 60 metres quadrats, un ascensor, dos terrats comunitaris, un pati i trasters per a cadascun dels habitatges. A més, un 30% de l’energia elèctrica es gestiona a través d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques. Aquests pisos se sumen als tres que ja van ser adjudicats a l’edifici annex situat al número 24 el passat 2018.

Francisco Romero comentava que la remodelació d’aquest edifici del segle XIX “és una mostra que des de l’Ajuntament estimem el patrimoni i tenim cura del medi ambient, ja que ha rebut una valoració de màxima qualitat, i també generem llocs de treball, ja que les obres han estta dutes a terme mitjançant una cinquantena de plans d’ocupació”. Les obres, que han afectat uns 1.000 metres quadrats, han tingut un cost d’un milió d’euros, 300.000 dels quals han estat aportats per la Diputació de Barcelona.

Romero insistia que des de l’equip de govern “volem que plans d’ocupació com els que han dut a terme aquesta remodelació tinguin continuïtat i ara s’enfoquin a col·lectius que s’hagin vist afectats per la crisi de la covid-19”.

Per la seva banda, l’alcalde subratllava la bona localització dels pisos i assegurava que s’ha vetllat “per mantenir la qualitat patrimonial o construir uns pisos pràctics i moderns, adpatats a les necessitats de la gent gran”. Actualment s’estan acabant de definir els requisits i els preus dels habitatges, que es faran públics properament.

FER UN COMENTARI