La cercavila de Pujada, el concert-vermut i el monument Canyafocs, novetats de la festa major de Canyelles

0
432
Carme Masssana (regidora de Cultura), Rosa Huguet (alcaldessa) i Lluís Amaré (autor del cartell i el programa).

La festa major de Santa Magdalena es presenta plena de novetats. I ja en el cap de setmana previ, que és aquest. A banda de la 20a Cursa Solidària (amb la participació dels guanyadors de les edicions anteriors), aquest cap de setmana es farà la 5a Cursa per la Inclusió per espais naturals, una passejada en bicicleta i animació i, abans del correfoc, la 4a Trobada Bastonera infantil.

Ja al cap de setmana següent, el castell de focs a càrrec de la Pirotècnica Igual donarà el tret de sortida, amb encesa mitja hora abans de l’habitual (a les 11 de la nit). L’endemà farà el pregó Pep Alsina (Cal Faló), que explicarà els seus records de quan ell tot sol organitzava la festa major. Tot seguit, la cercavila “La Pujada” fins a l’església acabarà per primer cop amb tots els balls populars a missa, amb reservat a primera fila, per fer tots les seves ofrenes. Els últims a entrar seran els Gegants, que compleixen vint anys i faran la lectura, i s’ha convocat a acompanyar-los a tots els portadors que han tingut. Les Gitanes hi estrenaran vestits i s0hi cantaran els goigs a la patrona. I diumenge, després de la Baixada una xaranga valenciana oferirà un concert vermut.

El cartell i el programa d’enguany són obra de l’artista local Lluís Amaré, que ha representat els balls, molt acolorits, amb protagonisme pels Gegants vintanyers.També per festa major s’estrenarà l’escultura Monument Canyafocs, dedicada als Diables, de Virgilio Serna, pintada per Lluís Amaré. És el tercer any que s’estrena una escultura dedicada a un ball popular en una rotonda de Canyelles, després dels bastoners i les Gitanes. Després dels Diables vindran els Capgrossos.

FER UN COMENTARI