La secció sindical de la CGT a Bergé Logística, l’empresa subcontractada per dur a terme les tasques de logística de la cristalera Saint-Gobain, ha convocat una vaga indefinida que s’iniciarà el proper 17 d’octubre a les sis del matí i afectarà tots els torns de treball. Estan convocats a secundar-la els 45 treballadors de l’empresa subcontractada. Malgrat suposar un percentatge petit del total de la plantilla, la seva aturada paralitzarà l’activitat de tota la planta. 

La vaga, segons ha explicat la CGT, respon a l’incompliment dels compromisos laborals acordats amb Bergé Logística. “S’està pagant per sota dels salaris base que contempla el conveni, no s’està pagant la nocturnitat, s’obliga als treballadors a realitzar hores extres sense pagar-les i es comença a contractar a través d’ETT, fet que dificulta el control per part del Comitè d’Empresa del compliment dels acords fixats”.

Segons ha explicat el sindicat, Bergé Logística és la quarta empresa que la cristalera subcontracta per a la seva activitat logística. Dues anteriors van acabar en suspensió de pagaments i una altra, CTC Externalización, va trencar el contracte el passat mes de març per no ser-li rendible el servei prestat.

Des de la CGT es considera que tots els incompliments de les condicions laborals són fruit de les constants exigències que Saint-Gobain aplica a les empreses subcontractades per obtenir beneficis milionaris.

FER UN COMENTARI