La Ciutadella de Calafell es torna a excavar, deu anys després

1
933

Més de deu anys després de la darrera intervenció arqueològica, la Ciutadella Ibèrica torna a ser excavada, en el marc d’un projecte de recerca que inclou a altres destacats jaciments d’època ibèrica de l’àmbit cessetà.

En els darrers dies, un grup d’arqueòlegs i estudiants d’arqueologia han estat excavant a la part sud del poblat de les Toixoneres. En una primera fase s’ha excavat prop de l’àrea coneguda com a “casa romana”, per l’ocupació dels romans després de la Segona Guerra Púnica.

Aquesta excavació està coordinada per la Universitat de Barcelona, i s’encabeix dins el projecte anomenat “El canvi sociocultural a la Cessetània Oriental durant la Protohistòria i l’època romano-republicana”, que també preveu altres excavacions a jaciments destacats del territori penedesenc, com ara la Font de la Canya o Masies de Sant Miquel.

Les primeres evidències que han sortit a la llum al llarg d’aquests dies han superat amb escreix les expectatives. Entre les troballes fetes a l’àrea excavada hi ha les restes del que podria ser un nou barri que s’estendria cap a mar, la continuació del camí empedrat que suposadament es dirigia cap a la platja, un segment de muralla i estructures que podrien ser anteriors a la construcció de la fortificació.

En definitiva, uns primers indicadors que confirmen l’ampliació del potencial de la Ciutadella i que aportarà nous coneixements sobre el jaciment.

1 COMENTARI

  1. L’any 1947 va neixer el nucli de Segur de Calafell. A l’enorme finca coneguda com a Quinta de Sant Miquel de Segur es va comencar a bastir una gran urbanitzacio de vacances. La creacio d’una estacio de tren va donar l’empenta a aquest projecte de ciutat jardi, en una epoca en que no tothom tenia cotxe. Mig segle i escaig despres, Segur de Calafell te un perfil molt mes residencial, en haver-s’hi arrelat molts propietaris de segones residencies i en haver absorbit bona part del creixement demografic experimentat pel municipi en els darrers anys.

FER UN COMENTARI