La Comissió d’Urbanisme del Penedès s’estrena aprovant el projecte del carrer Comerç

0
686

Divendres va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès la primera reunió de la nova Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès, l’ens que a partir d’ara debatrà i aprovarà els temes urbanístics referits als 72 municipis de les quatre comarques que formen part de la vegueria Penedès, i que és el primer pas efectiu de descentralització de l’administració catalana a l’àmbit penedesenc. I la seva estrena va ser per donar via lliure a un projecte important, que pot marcar una gran transformació urbana a Vilafranca: el pla del carrer Comerç, que planifica la construcció d’un miler d’habitatges al barri del Molí d’en Rovira.

En concret, la comissió va aprovar definitivament el pla de l’Ajuntament de Vilafranca, que neix amb una forta oposició veïnal i també dels grups de l’oposició. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, i el secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, van ser presents a la reunió i van beneir el pla.

El conseller Calvet destacava que ha estat un tema urbanístic “complex, amb molt de debat tècnic, sempre en positiu, que ha enriquit la proposta, fent que sigui ambiciosa i convertint-la en un instrument cabdal de transformació de la ciutat”. L’alcalde Pere Regull declarava que el projecte “suposarà una injecció  de força i de canvi per al barri del Molí d’en Rovira, que actualment té un 30% de locals buits” i que conservarà les naus històriques de la façana vinícola ferroviària de Vilafranca. I Francisco Romero, tinent d’alcalde d’Acció Territorial, va dir que “aquest projecte portarà noves oportunitats econòmiques i socials per a Vilafranca i per al Penedès” ja que “té moltes fortaleses pel que fa a zones verdes, a equipaments i a la protecció de les naus històriques, que actualment estaven desprotegides, donant-li un sentit al conjunt i convertint-lo en un barri motor com ha passat en altres ciutats com per exemple el 22@ a Barcelona”.

FER UN COMENTARI