Josep Ferrer fa una ampliació de capital a última hora i assegura el control del 50% del grup

La Comissió Europea ha aprovat la compra per part de Henkell, la filial de vins escumosos, vi i licors d’Oetker Group, del 50,67% de les accions de Freixenet a les famílies Hevia i Bonet, per la qual cosa l’empresa dona per finalitzada l’adquisició. La CE ha considerat que l’activitat de les dues companyies que operen en el sector dels vins escumosos és “en gran mesura complementària geogràficament” i no veu risc per una possible falta de competència en els països on operen totes dues amb quotes de mercat “significatives”. Així, Brussel·les conclou que la fusió no afectarà la competència en el sector perquè en aquests mercats ja hi ha “diversos competidors alternatius”.

Després d’una ampliació de capital per part del president d’honor de Freixenet, Josep Ferrer Sala, tant ell com Josep LLuís Bonet passaran a controlar el 50% de Freixenet S.A. mentre que Henkell controlarà el 50% restant.

Doble presidència

El nou consell d’administració de Freixenet estarà encapçalat per dos copresidents: Josep Lluís Bonet i el Dr. Albert Christmann, soci general de Dr. August Oetker KG. Altres membres del consell seran Demetrio Carceller Arce, president de Damm S.A., que aportarà experiència en el sector de les begudes, així com Pere Ferrer i el Dr. Andreas Brokemper, vocal de la direcció de Henkell, aquests dos últims seran consellers.

Josep Ferrer Sala, president d’honor de Freixenet, ha manifestat: “La cooperació amb Henkell no només donarà continuïtat a Freixenet, una empresa reconeguda per la tradició, sinó que reforçarà el seu lideratge internacional en el món del cava”.

Per la seva banda, el Dr. Albert Christmann, soci general del Dr. August Oetker KG, ha ressaltat que “Henkell i Freixenet comparteixen un profund respecte per la tradició, la qualitat i la continuïtat. L’associació estratègica ajudarà a desenvolupar noves oportunitats de negoci, fortificant la nostra posició en el creixent mercat mundial del vi escumós”.

 

FER UN COMENTARI