La cooperativa Actua gestiona la taverna de l’Escorxador

0
1750
A la llarga la Taverna vol ser una empresa d’inserció laboral. // LA FURA

Aquesta setmana ha reobert, després de mesos tancada, la taverna de l’Escorxador de Vilafranca. A partir d’ara la gestionarà la cooperativa Actua juntament amb Quim Raventós, que ja havia estat al capdavant del mateix establiment fa més de vuit anys. L’objectiu és que, a la llarga, aquesta Unió Temporal d’Empreses acabi esdevenint una empresa d’inserció laboral adreçada a joves amb risc d’exclusió social.

“La nostra intenció és que fins al setembre puguem fer funcionar tot l’engranatge i a finals de setembre, si tot va sobre el previst, comencem a tirar endavant el projecte d’inserció laboral”, explica Xende Sotelo, soci d’Actua i un els tres responsables de la taverna. El que es vol és que puguin formar-s’hi i fer pràctiques joves del territori amb risc d’exclusió social.

Quim Raventós s’encarrega de la gestió de la sala, mentre que el cuiner Òscar Rafecas s’encarrega de les propostes culinàries. L’horari d’obertura de la taverna, és de dos quarts de deu a una del migdia i de les cinc de la tarda fins a mitjanit. A banda del servei de bar, la cuina que s’hi ofereix està basada en productes de proximitat, plats elaborats i entrepans diferents als habituals. “Intentem no treballar amb grans proveïdors i apostem pel producte local per això tenim formatges i cerveses de la zona i en el cas del cafè, per exemple, és de comerç just”, explica Xende Sotelo.

FER UN COMENTARI