La covid-19 deixa 18 morts més en una setmana al Penedès i als Camils s’hi disparen els ingressos

0
426

Setmana rere setmana, les conseqüències de les trobades durant les festes nadalenques i la manca de restriccions i mesures clares es fan notar: la setmana passada dades del Departament de Salut indicaven que un 70% dels contagis per coronavirus té lloc a casa, i que un 56% de les persones contagiades agafen el virus en una activitat social com sopars o dinars amb diferents grups. Així, gran part dels contagis es podrien evitar si es reduïssin les trobades socials amb membres d’altres bombolles o si aquestes s’efectuessin amb mascareta, en grups petits i respectant les distàncies.

Malgrat tot, les xifres continuen augmentant i Espanya és el país de la Unió Europea on ha augmentat més la incidència de contagis aquesta darrera setmana, segons indiquen les dades del Centre Europeu per la Prevenció i el Control de Malalties. A la resta de països s’han començat a notar millores derivades de confinaments més estrictes.

Un 25% més d’ingressos

A l’Estat espanyol, els casos de covid-19 per cada 100.000 habitants han augmentat un 60% respecte de la setmana passada; i concretament a Catalunya un 45%. A la nostra vegueria el risc de contagi continua sent elevat a la gran majoria de municipis; entre dijous de la setmana passada i aquest dilluns l’hospital de Sant Camil havia augmentat un 25% els ingressos per coronavirus, i ahir dijous s’enfilava fins al 37% (en set dies).

A més, de dijous a dijous, un total de divuit persones han mort per covid-19 als centres del Consorci Sociosanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, i hi ha hagut 13 nous ingressos. Ara mateix hi ha 150 persones ingressades per coronavirus als centres del Consorci, i les xifres d’èxitus a aquests espais ascendeixen a 186 des dels inicis de la pandèmia (131 als Camils i 55 a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès).

Encara que 1.016 persones del territori que van ser ingressades amb covid-19 han estat donades d’alta fins ara, alguns dels municipis de la vegueria, com Vilafranca, Olesa de Bonesvalls, l’Arboç o Sant Pere de Riudebitlles, segueixen sent dels que tenen una taxa de contagi més elevada de tot el Principat.

Els Josepets, en risc

Els estralls de la covid-19 en les residències de la tercera edat estan sent especialment durs, altra vegada, aquestes primeres setmanes del 2021. La residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú, que l’any passat ja va patir fortament el pas de la covid-19, ha perdut dos residents més aquesta setmana a causa del virus. Aquesta setmana hi ha un total de 34 persones positives en coronavirus, 29 de les quals a la mateixa residència i 5 ingressades. A més, també hi ha 16 treballadors que han donat positiu, però el centre resta a l’espera de rebre nous resultats de les darreres PCR entre el personal laboral i les persones residents. Fins ara han mort set persones d’aquesta residència a causa del coronavirus.

FER UN COMENTARI