La Creu Roja reprèn per 29a vegada la campanya Cap infant sense joguina a l’Alt Penedès

0
573
La campanya busca joguines noves a estrenar. // LA FURA

Aquesta setmana la Creu Roja a l’Alt Penedès ha anunciat la recuperació de la campanya de Nadal anual Cap infant sense joguina, que pretén aportar joguines noves als nens i nenes de les famílies en situació de vulnerabilitat de la comarca.

El regidor de Drets Socials i de Participació Ciutadana i Voluntariat, i Tinent d’alcalde Coordinador de l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, assegurava que aquesta represa “ens aporta molta il·lusió perquè el passat 2020 ens trobàvem en un moment molt difícil de la crisi sanitària i la campanya no es va poder dur a terme amb normalitat”. El regidor recordava que, malgrat els impediments de la pandèmia, la darrera edició de la campanya va aportar joguines a 240 infants.

Per Zaballa, la iniciativa de la Creu Roja va més enllà de l’aportació material: “amb aquesta campanya es treballa la cohesió social i es fomenta l’aprenentatge a través del joc i la joguina, empoderant les famílies i defugint l’assistencialisme caritatiu”.

Amb Cap infant sense joguina l’organització busca la implicació de tota la ciutadania per recollir joguines per estrenar no sexistes, no bel·licistes i a poder ser amb algun valor social, per un total de 475 infants del territori d’entre els 0 i els 12 anys.

En aquesta línia, la regidora de Serveis socials de l’Ajuntament dels Monjos, Filo Martínez, apuntava que aquest 2021 la campanya inclou un codi QR i un número de compte per tal de fer donacions econòmiques que es destinaran a la compra de les joguines: “sovint comprem joguines pensant en els més petits de la casa, i oblidem que els infants d’entre els 10 i els 12 anys també volen jugar. Amb les donacions econòmiques aconseguirem que cada família pugui escollir la joguina més adient pels seus fills i filles, en funció dels seus gustos personals i de la seva edat”. Martínez animava també als Ajuntaments, empreses, institucions i entitats del territori a fer donacions destinades a la campanya.

Finalment, la presidenta de la Creu Roja a l’Alt Penedès, Àngels Mata, agraïa la implicació del Consell Comarcal, els ajuntaments i el voluntariat, que serà l’encarregat de recollir les joguines noves al Carrefour d’Olèrdola, a l’Abacus de Vilafranca i a les mateixes oficines de l’entitat al carrer Eugeni d’Ors de Vilafranca.

“Volem atendre uns 500 infants i el que busquem és el seu somriure i il·lusió al desembolicar una joguina nova, per estrenar”, insistia la presidenta, que també es comprometia a garantir la transparència pel què fa al destí de l’import que s’aconsegueixi per comprar joguines.

Les aportacions econòmiques es poden fer a través del número de compte ES70 0049 54 73992416707738 (concepte: CAMPANYA JOGUINES 2021), i les joguines es poden dur als punts de recollida. Tot el que es reculli es repartirà entre els dies 20 i 24 de desembre a les famílies escollides per l’entitat i Serveis Socials.

El codi QR es pot escanejar

FER UN COMENTARI