La cuina i tapes fetes amb herbes donen la benvinguda al Remeiart

0
1107
Andreu Clemente, Imma Ferret i Joan Antoni Calaf.

Aquest divendres es dona el tret de sortida a la setena edició del Remeiart, que al llarg de dues setmanes organitza un sens fi d’actes i activitats relacionades amb el món de les herbes remeieres, que es culminaran el diumenge 17 de juny amb la fira al recinte del castell de Penyafort.

Un fil conductor relliga tota la quinzena: les Cuines i Tapes del Remeiart. Entre l’1 i el 17 de juny vint establiments de Santa Margarida i els Monjos, entre bars i restaurants, ofereixen 17 tapes i tres menús que inclouen almenys un plat elaborat amb herbes remeieres. En el cas de les tapes, el preu és uniforme: tres euros, que inclou la tapa, acompanyada d’una beguda (vi, cava o aigua). L’any passat es van servir prop de 15.000 tapes. L’acte inaugural de les cuines i tapes del Remeiart serà avui a l vespre a La Margaridoia. El dissabte 9 de juny es farà la quarta cercavila de tapes, amb el drac i els gegants dels Monjos com a acompanyants de luxe.

També aquest primer cap de setmana, concretament dissabte a partir de les 7 de la tarda i fins ben passada la mitjanit, tindrà lloc als jardins del Molí del Foix un altre dels pilars del Remeiart, la Nit de vermuts i licors herbes, en què es faran exhibicions i tallers de cocteleria per a adults i infants, un taller d’elaboració de vermut, un còctel amb formatges artesans i hi haurà música en directe. L’oferta gastronòmica s’hi ha ampliat, en passar de set a dotze expositors.

FER UN COMENTARI