La Cultural reflexiona sobre el futur de les llibreries i les biblioteques en el seu desè aniversari

0
182
Comissió del desè aniversari de La Cultural.

La llibreria La Cultural de Vilafranca va complir al desembre deu anys. Per celebrar-ho, entre el 30 de maig i el 4 de juny organitza un cicle d’actes amb els quals reflexionarà en públic sobre el paper que juguen, han jugat i han de jugar en el futur les llibreries, els llibres i les biblioteques, en un món cada vegada més digital. El cicle es titula “Les illes dels tresors”, segons explica el llibreter Quim Jubert, perquè llibreries i biblioteques “guarden tresors en forma de llibres i paraules, són un aplec de magnífics tresors que sovint no s’hi pot accedir sense una visita física”. Hi ha en el fons, doncs, la voluntat de reivindicar aquests espais de cultura, confrontat amb la compra virtual de llibres.

Obrirà el cicle el 30 de maig una xerrada de l’escriptor Jordi Carrión (autor, entre altres, del llibre Contra Amazon) precisament sobre “Llibreries i biblioteques en l’era de la cultural digital”. L’1 de juny, també a la sala Zazie, es projectarà el documental Libreros de Nueva York, realitzat a partir de 32 entrevistes, i en què subratlla la importància del contacte físic entre lector i llibreter. L’endemà, una taula rodona abordarà la història, el que són actualment i el paper que han de jugar en el futur les biblioteques, amb la presència de Glòria Bricollé (directora de la biblioteca de Sant Sadurní), Montserrat Comas (exbibliotecària de la Víctor Balaguer de Vilanova) i Daniel García (director de la Torras i Bages de Vilafranca, amfitriona de l’acte); la moderarà el president de l’IEP, Ramon Arnabat. Tancarà el cicle un col·loqui al claustre de Sant Francesc, amb autors que han escrit sobre llibres: Gemma Gorga, Antoni Martí Monterde i Jordi Llavina com a moderador.

Això a banda i també dins la commemoració del desè aniversari, La Cultural està organitzant amb el poeta Santi Borrell, de cara a l’octubre, un cicle de poesia, i també té en estat embrionari el projecte d’editar amb una periodicitat que podria ser trimestral un butlletí de recomanacions lectores, que distribuiria entre la seva clientela.

FER UN COMENTARI