La CUP de Gelida denuncia el contracte de poda de l’Ajuntament a l’Oficina Antifrau

0
432
El contracte de poda supera els 19.000 euros. // CUP GELIDA

Aquest dilluns la CUP de Gelida ha presentat una denúncia a l’Oficina Antifrau de Catalunya per tal que investiguin “possibles irregularitats” al contracte de poda de l’arbrat del municipi que, segons la formació, el govern hauria atorgat “a dit”.

Segons denuncien els cupaires, el govern municipal va adjudicar el passat desembre per un import de 19.360 euros sense obrir un concurs de licitació. Així, el partit creu que el govern gelidenc pot haver incorregut en un possible frau ” en adjudicar un contracte d’obra en lloc d’un contracte de serveis, estalviant-se d’aquesta manera un concurs públic en el que hi podrien haver optat altres empreses, tal i com estipula la Llei de Contractes de l’Administració Pública i els corresponents Reials Decrets que mencionen específicament les tasques de jardineria com a tasques pròpies de contractació de serveis”.

Quim Navales, regidor de la CUP, explicava que l’actual govern manté la manca de transparència “enquistada” a l’Ajuntament “des de les etapes de governs socialistes”, i titllava aquestes pràctiques com a “pròpies d’un funcionament caciquil”.

L’any 2020 la CUP de Gelida ja va denunciar l’Ajuntament a Antifrau per irregularitats en els processos de contractació, en aquella ocasió per fets que van tenir lloc durant l’etapa de Lluís Valls a l’alcaldia. Com a conseqüència d’aquell cas, l’Oficina Antifrau va donar la raó als cupaires i va obligar a l’Ajuntament a regularitzar pagaments que s’havien fet de manera fraudulenta.

FER UN COMENTARI