La CUP de Sant Sadurní proposa crear una empresa pública per remunicipalitzar serveis

0
426

La CUP ha presentat una moció per ser debatuda en el proper ple municipal en què proposa a l’Ajuntament de Sant Sadurní fundar una empresa pública municipal, la primera que tindria Sant Sadurní, que fes de paraigua per municipalitzar tots els serveis possibles que actualment l’administració té externalitzats. Tan sols en els tres anys que resten de legislatura la CUP té quantificats fins a nou serveis públics que l’Ajuntament té adjudicats i que o bé es poden recuperar amb facilitat, o bé, si més no, es pot fer un estudi per veure si seria possible recuperar-los. Aquests serveis són les zones blaves d’aparcament, la deixalleria, la jardineria pública, la recollida d’animals, la ràdio, la neteja d’edificis municipals, el casal d’estiu, la recollida de la brossa i el bus urbà.

La regidora Arantxa Fernández considera, per una banda, que municipalitzar serveis permetria assegurar-se “que els treballadors tinguessin unes condicions laborals dignes i justes”, i per l’altra, els beneficis, quan hi siguin, “podrien revertir en la millora del servei o en rebaixar-ne el preu”.

El regidor Jordi Pujol creu que l’important de l’empresa pública és “generar l’estructura que permeti que després el ple pugui decidir, després de fer un estudi tècnic, si cada servei es torna a treure a licitació o bé es municipalitza”, no com ara, que “estem en una dinàmica que no contempla cap altra opció que la concessió a una empresa privada”.

Pujol admet que hi ha serveis que poden ser difícils de municipalitzar, com el bus urbà o la brossa, però n’hi hauria altres de més senzills, com la xona blava, la deixalleria, la neteja d’edificis municipals o la jardineria. També planteja, des de sempre, recuperar la gestió de la Casa dels Avis.

FER UN COMENTARI