La CUP de Sant Sadurní vol participació per decidir els usos culturals de Can Guineu

0
529

Fa unes setmanes l’Ajuntament anunciava que havia arribat a un acord amb Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria, per a la realització d’un projecte de construcció efímera que s’instal·larà al pati de Can Guineu des de maig i que acollirà gran part de la programació cultural de Sant Sadurní durant els propers mesos.

La CUP veu aquest projecte com una oportunitat per posar al centre del debat el futur de Can Guineu i obrir el procés de participació ciutadana amb el qual la majoria de partits s’havien compromès durant la campanya electoral per decidir-ne el futur. La regidora de la CUP Arantxa Fernàndez denuncia que “l’actual equip de govern encara no ha fet cap pas per iniciar” aquesta acció participativa oberta a la població. L’aposta de la CUP seria “convertir Can Guineu en un gran espai cultural que pugui acollir tant l’escola de música municipal com altres disciplines artístiques, i que situï Sant Sadurní com un poble de referència en l’àmbit cultural i artístic”.

Per altra banda, David Martí, representant de la CUP al Consell de Cooperació de Sant Sadurní i promotor del projecte, pensa que el projecte de l’Espai Efímer ajudar a revaloritzar el patrimoni arquitectònic sadurninenc d’espais en desús i degradació, com Can Guineu, i que es pot traslladar a altres espais.

FER UN COMENTARI