La CUP planteja al govern local de CiU-PSC 14 mesures per millorar les Ordenances Fiscals de 2017, que es portaran a aprovació del ple de dimarts, i que segons la regidora Laia Santís, les farien més “justes, ambientals i solidàries”.

Per una banda, proposa més bonificacions d’IBI per a les rendes baixes i per als que cedeixin pisos buits a lloguer, i incrementar l’IBI al màxim a bancs, grans superfícies i immobiliàries, així com a grans tenidors de pisos buits. També demana que les taxes siguin progressives per a l’ús del complex aquàtic, l’escola de música i els serveis funeraris.

Per augmentar la recollida selectiva de brossa (amb vistes a implantar, a mig termini, el porta a porta), aposta per bonificar l’ús de la deixalleria i dels comerços que no donin bosses de plàstic, també els que venguin productes km0 o reduir l’IBI als pisos amb major eficiència energètica.

Altres propostes són bonificar la llicència d’obres a entitats amb local de lloguer; i bonificar els serveis complementaris a l’ús de Cal Bolet per a entitats sense ànim de lucre.

FER UN COMENTARI