Noel Viñas, cap de llista de la CUP de Vilafranca per a les properes eleccions municipals, ha exposat avui en roda de premsa alguns dels eixos de treball que la formació proposa en relació a l’habitatge.

Viñas ha explicat que al seu programa s’agrupen més d’una trentena de propostes en matèria d’habitatge, de les quals ha volgut destacar-ne quatre: els cupaires segueixen insistint en la necessitat de reobrir l’Oficina Local d’Habitatge, reclamen la creació d’un nou Pla Local d’Habitatge -com el candidat remarcava, “es va aprovar una moció però encara no s’ha creat res”-, la formació d’una mesa local d’emergència social i habitacional per treballar amb el teixit associatiu i solidari de la vila; i ampliar el parc d’habitatges d’emergència per a aquelles famílies en risc d’exclusió residencial i per a aquelles persones que han perdut la seva llar i necessiten un recurs urgent.

En referència a aquestes mesures, l’alcaldable afegia que des de l’equip de govern “ha faltat molta preocupació” per assegurar un habitatge digne i “han tombat la majoria de les propostes que s’han fet per millorar la situació”.

Seguint aquest context, aquest divendres dia 3 els cupaires han organitzat una xerrada a l’Escorxador de Vilafranca que comptarà amb la participació de Maria Sirvent, diputada de la CUP al Parlament i advocada especialitzada en gènere i habitatge; Glòria Rubio, regidora d’habitatge, participació i intervenció comunitària a l’Ajuntament de Sabadell per Crida per Sabadell i el tècnic d’habitatge social de l’Ajuntament de Vilafranca Miquel Cartró.

La regidora de la CUP de Vilafranca Laia Santís presentarà i moderarà l’acte. L’objectiu de la xerrada serà presentar propostes i alternatives a la realitat actual pel què fa a l’assoliment d’un habitatge digne.

FER UN COMENTARI