La CUP denuncia l’Ajuntament de Sant Cugat al Síndic de Greuges

0
491
El radar de Sant Cugat. // CUP SANT CUGAT SESGARRIGUES

Des del partit de la CUP de Sant Cugat Sesgarrigues s’ha procedit a la denúncia de l’Ajuntament de Sant Cugat al Síndic de Greuges en relació a la instal·lació de radars al municipi per part de l’empresa Mensurtech, SL.

Els fets que denuncien ara els cupaires tenen els seus orígens al 2018, quan des del govern municipal, aleshores a càrrec del Partit Socialista, es va encarregar la instal·lació d’un radar a Sant Cugat “sense tenir en compte que aquestes competències corresponien al Servei Català de Trànsit des del 2001”, apunten des de la CUP. El radar va estar un any sense funcionar, i es va activar el juny del 2019, moment en què el govern del PSC es trobava en funcions.

A finals d’aquell mateix any el ple va aprovar, amb el suport d’ERC i el PSC i amb el vot en contra de la CUP, indemnitzar amb 173.691,26€ l’empresa Mensurtech S.L. per rescindir el contracte i compensar la retirada del radar, situat a la carretera BV-2429. L’empresa va reclamar una indemnització pel valor de les multes que no s’havien recaptat durant l’any que el radar havia estat inactiu, ja que el contracte del consistori i l’empresa establia que Mensurtech S.L. cobraria el 69% de la recaptació municipal provinent del radar.

La CUP va denunciar que, com que no hi havia hagut cap tipus de recaptació municipal de les multes “per incompetència de l’Ajuntament”, l’empresa no hauria de reclamar una indemnització per les multes. A més, els cupaires opinen que el contracte signat el 2018 és nul de ple dret perquè l’ens no tenia competències per signar-lo, i alerten que el pagament de més de 170.000 euros en concepte d’indemnització suposava “una desproporció inacceptable en relació als 14.990 euros en què estava valorat el contracte”. En aquesta línia, també acusen el govern d’ERC d’haver cedit a les pressions de l’empresa “comprometent així una part important del pressupost municipal de pràcticament el 15%”.

Així, la CUP va posar com a condició per facilitar l’aprovació dels pressupostos del 2020 que se sol·licités dictamen al Consell Jurídic Assessor de la Generalitat per declarar nul de ple dret el contracte. La moció va ser aprovada un any enrere per l’equip de govern, i ara la CUP denuncia al Síndic que l’ens no ha complert l’acord signat al ple i no ha presentat la sol·licitud de dictamen al Consell.

FER UN COMENTARI