La CUP de Vilafranca ha denunciat, a través de la revista que edita la formació la Llavor, que a la vila existeix un problema de segregació escolar. La publicació ha coincidit amb el temps amb la reivindicació de l’escola Pau Boada en defensa de la segona línia de P3, que ja fa alguns anys que han perdut. Aquesta situació, segons la CUP, “fa que molta gent no pugui accedir a l’escola en el procés d’admissió i que molta altra ni tan sols es plantegi demanar-la davant la manca de places disponibles”. La formació recorda que una gran part dels alumnes d’educació infantil de l’escola són d’origen immigrant i/o provenen d’entorns econòmics desfavorits i assenyala que “la limitació d’accés dificulta greument poder revertir aquesta situació”.

La CUP ha donat a conèixer que la mateixa escola ha fet arribar una carta a l’alcalde de Vilafranca i a la directora dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament, en la qual demanen tornar a disposar d’una oferta inicial de dues línies com a proposta clau per atraure alumnat nou. En la mateixa carta, segons la CUP, el centre també  considera que es privilegia l’escola concertada ja que han estat dues concertades precisament les menys demandades a tota Vilafranca, malgrat que una d’elles mantindrà la doble línia.

Des de la CUP s’ha fet una crida tant al consistori com al Departament d’Ensenyament perquè prengui totes les mesures necessàries per revertir la situació de segregació. De fet, ja ha anunciat que està en converses amb VeC i ERC per sol·licitar conjuntament la celebració d’un ple extraordinari per tractar la problemàtica.

FER UN COMENTARI