Així s’ha manifestat el grup municipal de la CUP sobre la possibilitat de formar un nou govern a la capital del Garraf després que dijous de la setmana passada el PDeCAT trenqués l’acord de govern amb el PSC i deixés l’executiu local amb només 4 dels 25 regidors que té el plenari.

En primer lloc, la CUP ha volgut deixar clar que “el pacte amb qualsevol força que no es posicioni amb contundència en defensa de les llibertats esdevé inadmissible”. I ja ha descartat un possible acostament amb el grup municipal socialista en considerar que “ha esdevingut còmplice de la repressió i la causa oberta contra l’independentisme”.

Tanmateix considera que el trencament del pacte de govern per part del PDeCAT és en realitat “una concessió estètica amb fins electorialistes“. Recorden que ja van tenir l’oportunitat de trencar el pacte de govern la passada tardor, coincidint amb l’empresonament i el camí a l’exili d’una part del govern de la Generalitat i dels líders de l’ANC i Òmnium, però van preferir protegir la sociovergència en nom de l’estabilitat municipal”.

“No volem amagar el cap sota l’ala en un moment d’excepcionalitat política. La ciutat i la conjuntura nacional ens interpel·len”, assenyala la CUP, que recorda que al consistori de la ciutat hi ha una majoria republicana de 17 regidors sobre 25. “A un any vista de les properes eleccions municipals, no ens volem resignar a obrir l’obturador per implementar les propostes del programa que van acordar PDeCAT i PSC el 2015”. És per això, sentencia, que “escoltarem amb generositat i respondrem amb valentia”.

La formació ha convocat pel proper 20 d’abril una assemblea per valorar la nova situació que s’obre a la ciutat i el paper que assumeix d’ara endavant.

 

FER UN COMENTARI