La CUP expressa des del Baix Penedès la seva oposició a la MAT Penedès

0
205

La CUP ha expressat aquest dimecres al Vendrell el seu rebuig al projecte de la nova línia de Molt Alta Tensió (MAT Penedès) que afecta més de 40 municipis i vuit comarques, entre elles l’Alt i el Baix Penedès. La CUP ha presentat al·legacions a un projecte que es va publicar al BOE a finals de juliol i amb tot just un mes d’exposició pública. Els cupaires entenen que el projecte s’ha fet d’esquenes al territori, al servei dels interessos privats.

El diputat Carles Riera denuncia que aquests projectes “no segueixen els principis per a una veritable transició energètica i incompleixen molts dels preceptes aprovats en la Llei de canvi climàtic 16/2017”. També apunta la seva incompatibilitat amb el planejament territorial i les afectacions sobre el medi (biodiversitat, paisatge, activitats agrícoles i ramaderes, habitatges).

Per la seva banda, la regidora llorencenca Irene Sardà, ha destacat que al Baix Penedès s’han presentat més de 1.500 al·legacions a un projecte que afecta les poblacions de Llorenç, la Bisbal, l’Arboç, Sant Jaume i Masllorenç. La regidora també creu que a banda de l’impacte ambiental de la MAT Penedès (el 42% del traçat està projectat sobre sòl qualificat de protecció especial), el projecte pot comportar conseqüències sobre la salut de les persones ja que les instal·lacions elèctriques estan projectades molt a prop de nuclis de població.

FER UN COMENTARI