La CUP posa en dubte que la bona gestió de la Casa dels Avis amb la pandèmia

0
562
Els regidors Arantxa Fernández i Jordi Pujol, en una imatge d'arxiu.

La CUP de Sant Sadurní ha presentat una moció per ser debatuda al ple de l’Ajuntament de dimarts de la setmana que ve, en la qual demana que s’investigui la gestió que s’està duent a terme a la Casa dels Avis sadurninenca amb la crisi de la covid-19. Els cupaires posen en dubte que la gestió que hi està duent a terme l’empresa Sumar sigui correcta, i per això demanen crear una comissió d’investigació municipal.

Davant del brot de coronavirus que ha patit el centre, a dia d’avui ja han mort deu persones residents a la Casa dels Avis (cinc confirmades com a positius en coronavirus i cinc amb simptomatologia compatible) i hi ha 25 infectats entre residents i personal. Els cupaires creuen vital que el Consistori sigui escrupolós en demanar responsabilitats, si n’hi ha hagut, i que Sumar doni les explicacions pertinents de com ha treballat diàriament en la gestió d’aquesta emergència sanitària.

La CUP també demana l’equiparació salarial de les treballadores, moltes d’elles amb sous precaris: més de la meitat de la plantilla actual està rebent un sou inferior a mil nets mensualment. El grup a l’oposició reclama que es torni a les condicions laborals anteriors a l’1 de gener del 2016, moment en què la gestió de la Casa dels Avis va passar a ser gestionada per Sumar.

FER UN COMENTARI