La CUP Sant Sadurní critica els concerts de pagament i el predomini masculí als escenaris de Fires i Festes

0
294
Jordi Pujol i Arantxa Fernández, regidors de la CUP.

Els concerts de pagament, la desaparició de la mostra gastronòmica Menjars del Món, la manca d’espais de participació, la improvisació i la falta de paritat als escenaris són algunes de les qüestions més polèmiques per a la CUP Sant Sadurní i que posen en qüestió les polítiques de la regidoria de Cultura. Pels cupaires, la gestió de les Fires i Festes d’enguany ha causat una gran polèmica entre alguns sectors de la societat sadurninenca, que s’han mostrat reticents als canvis impulsats per l’Ajuntament. La CUP ja havia alertat que el nou model impulsat en les passades de les Fires amb motiu de la pandèmia suposaven un anar en contra d’unes festes el màxim d’obertes i participatives, i ara constata com es mantenen els concerts de pagament i sense cap a la paritat als escenaris.

La CUP considera que programant per Fires concerts de pagament, es limita el seu accés sobretot al públic jove i s’acosta més el model de Fires “al d’un festival privat”. També troba “injustificable” contractar caps de cartell amb un catxet de més de 42.000 euros. Amb tot això, el que s’aconsegueix és que al concert “només hi assisteixin els fans incondicionals del grup” i, per tant, amb un nivell d’assistència “molt per sota de les expectatives” i que “no serveix per recuperar la inversió”.

Així mateix, la CUP havia denunciat la voluntat de la Regidoria que encapçala Marta Castellví de “privatitzar la gestió de les barres dels concerts que tradicionalment han gestionat les entitats del poble i que suposen una font important de finançament pel teixit associatiu”. Finalment, van ser les entitats qui les van gestionar.

Quant a la paritat dels grups que actuen per Fires, la CUP ha fet recompte i constata que enguany han pujat dalt dels escenaris 28 homes i 18 dones, “amb l’agreujant de que tots els caps de cartells són homes (Casa Azul, Els Pets i Mag Lari)”.

FER UN COMENTARI