La CUP Sant Sadurní denuncia que el 75% dels espectacles de les Fires i Festes estaran protagonitzats per homes

0
329

70 homes i 28 dones. La CUP de Sant Sadurní denuncia que el 75% dels espectacles de les Fires i Festes de 2021 estaran protagonitzats per homes. La regidora cupaire, Arantxa Fernández, ha explicat que “si ens fixem en els caps de cartell d’enguany (Buhos, Stay Homas, Manel i Oques Grasses) tots són homes, no hi trobem cap referent femení”. Els cupaires denuncien que malgrat haver insistit a la regidora de Cultura, Marta Castellví, durant les darreres reunions i plens sobre aquest fet, des de la regidoria no s’ha tingut en compte. A més, al setembre de 2019 el ple va aprovar per unanimitat una moció de la CUP que demanava garantir la paritat als escenaris. Aquell any, el cartell artístic de Fires i Festes havia comptat amb 71 homes i set dones.

Així mateix, la CUP Sant Sadurní tampoc veu bé que l’accés als espectacles sigui de pagament ja que condiciona l’accés a la cultura a tota la població. “Només que una persona vulgui assistir als concerts dels quatre caps de cartell, haurà de destinar-hi 47 euros”, ha dit Fernández.

Finalment, la Candidatura d’Unitat Popular qüestiona el fet que es destinin tants diners a contractar grups de renom “i després no es destinin més recursos a entitats culturals del poble”.

FER UN COMENTARI