La CUP vol que es creïn cent pisos de lloguer social a Sant Sadurní en tres anys

0
439
Jordi Pujol i Arantxa Fernández, regidors de la CUP de Sant Sadurní.

La Diputació de Barcelona ha finalitzat la primera fase del Pla Local d’Habitatge de Sant Sadurní, la diagnosi, i davant les mancances de pisos existents al municipi a un preu raonable, la CUP ha llançat la proposta de construir cent pisos de lloguer social durant els propers tres anys, és a dir, fins a finals de legislatura. Per què cent? Doncs perquè el mateix Pla d’Habitatge considera que amb aquesta xifra ja es resoldria la demanda existent en aquest moment. “Seria per parar el cop”, ha dit el regidor cupaire Jordi Pujol.

Pocs pisos i cars

El pla constata que el 50% de les famílies de Sant Sadurní tenen dificultats per accedir a un habitatge de lloguer dins el mercat lliure al municipi, ja sigui pel seu preu elevat, com també per la manca d’habitatges de lloguer. També fa l’estimació que a la capital del cava hi ha més de 200 pisos buits (i almenys una quarta part estaria en propietat de grans tenidors) i informa que amb data 2019 hi havia 45 famílies sadurninenques que estaven inscrites al registre de sol·licitants d’habitatge protegit.

Per arribar al centenar de pisos de lloguer socials nous, la CUP compta amb què l’Incasol (Generalitat) pugui construir els 32 pisos (per a joves i gent gran) que projecta al solar del costat del CAP, que l’Ajuntament ja ha cedit per a tal efecte. En faltarien, doncs, una setantena, que la CUP creu viable obtenir per tres vies: pressionant els grans tenidors amb sancions perquè els posin al mercat; aixecant-ne en solars de propietat municipal; i comprant pisos a través del dret de tempteig i retracte que té l’Ajuntament, en cas d’execucions hipotecàries.

Jordi Pujol considera que la manca d’habitatge és un tema cabdal a la vila, per la qual cosa planteja que hi hagi “un acord de poble amb el compromís de tots els partits”, i que es comenci a visualitzar en el pressupost del Consistori de 2021.

FER UN COMENTARI