Denuncien que hi ha un informe de la Generalitat de Catalunya que posa en dubte el procés de venda directa dels pisos de l’Ajuntament a la Fundació Amàlia Soler

La CUP de Vilafranca vol que l’Ajuntament aturi el procés d’adjudicació dels allotjaments del carrer Migdia davant dels dubtes sobre el procés de gestió. Expliquen que existeix un informe públic emès per la Generalitat entre el mes de març i abril del 2018 “que posa en dubte el procés final d’alienació (venda directa) a la Fundació Amàlia Soler”. Per això creuen que l’equip de govern ha d’aturar el procés d’adjudació fins que no es pugui aclarir el millor mètode de finalització del procés. “L’informe posa de manifest que amb la documentació tramesa per l’Ajuntament no queda prou acreditada la urgència perquè es faci aquesta venda directa”, comenta el regidor Marcel Martínez.

Volen evitar un nou nyap
Recorden que la venda directa, segons la normativa vigent, s’ha d’aprovar per la majoria del plenari (PDeCAT i PSC ja tenen majoria) o bé per decret d’alcaldia. Ja que aquest punt es va retirar de l’ordre del dia del ple del mes de juliol d’enguany, els cupaires reclamen saber quan i com es va aprovar aquesta alienació directa. La CUP titlla “d’inoportú i irresponsable” l’equip de govern per haver començat el procés d’adjudicació dels allotjaments i es mostren sorpresos per la rapidesa amb què el govern va “decidir tirar pel dret i presentar els pisos com a definitivament acabats”. Insisteixen que no s’estan fent les coses com caldria i ho atribueixen a les presses per la proximitat de les eleccions municipals. “Demanem que el govern no actuï de manera irresponsable ni precipitada amb aquesta gestió, per tal d’evitar futurs nyaps com el projecte fallit de portar la universitat a Vilafranca a través del projecte Escavi“, expliquen.

Pel que fa als barems d’adjudicació d’aquests pisos, des de la CUP diuen no haver-los estudiat amb profunditat i aposten per un model de gestió directa des de l’Ajuntament, subjecte a control públic i amb uns barems que facin més accessible l’adjudicació de pisos a un col·lectiu ja de per si molt vulnerable.

Justament, l’equip de govern la setmana passada va anunciar l’inici del període de sol·licitud dels tretze pisos del carrer Migdia. Va explicar que la Fundació Amàlia Soler ha finançat íntegrament els 700.000 euros que ha costat la construcció dels pisos mentre que l’Ajuntament ha fet de promotor de l’obra i van recordar que un cop enllestida l’obra la gestió passa completament a la fundació.

FER UN COMENTARI