Per segon any, coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa, des del servei de Cultura de l’Ajuntament s’impulsa el festival Dansòmetre, el qual té per objectiu apropar la dansa a la ciutadania. Per aconseguir-ho es combinaran demostracions al carrer de les escoles de dansa amb dos espectacles professionals d’aquesta disciplina artística.

El primer acte del Dansòmetre serà el divendres 26 d’abril al vespre a Cal Bolet, amb It started with a dance / Dancinc graffiti, una experiència visual amb coreografia de Kataliub Kebgtek i –Szabolcs Tóth-Zs. Diumenge, en horari de matí i tarda, seran les demostracions de diferents escoles de dansa de la vila les que prendran el relleu. Enguany l’acte es centralitza a la rambla de Sant Francesc. A més, a la tarda a la plaça de Santa Maria hi haurà l’espai Off Dansòmetre on qualsevol persona, professional o no, apuntant-se prèviament, podrà ballar lliurament. Encara el mateix dia, l’oferta es complementarà amb una ballada de country amb Gatzara Country Olèrdola (diumenge a la tarda a la plaça de la Constitució), i dues classes magistrals obertes a tothom a la rambla de Sant Francesc a càrrec de Swing Vilafranca (migdia) i del grup de hip hip Get Bak (tarda).

Finalment, el divendres 3 de maig, el Teatre Cal bolet acollirà Pelegrins, el darrer espectacle del coreògraf i ballarí Miquel Barcelona. L’espectacle combina dansa i música en directe i dins del Dansòmetre, aquesta peça es convertirà en la suma d’aquest projecte original més un treball previ de creació col·lectiva que Barceló ha realitzat prèviament amb tallers amb una quarantena de ballarins, majoritàriament, locals.

FER UN COMENTARI