La deixalleria mòbil de Vilafranca canviarà d’ubicació cada mig dia

0
1699

La deixalleria mòbil actual se substituirà a partir de dilluns amb una nova unitat més petita però també més funcional, que afavorirà que pugui canviar d’ubicació cada mig dia (i no cada setmana), de manera que setmanalment donarà servei a dotze places diferents. La nova deixalleria és una furgoneta equipada, mentre que l’actual és un contenidor que, per ser traslladat d’un lloc a un altre, requereix que la vagi a buscar una grua i la traslladi un camió, fet que n’encareix el servei.

El tinent d’alcalde Aureli Ruiz ha destacat que la nova furgodeixalleria mòbil permetrà “cobrir tots els barris”.Així, dilluns al matí serà al carrer Torrelles i a la tarda, a la plaça de la Sardana; dimarts, al matí a Baltà de Cela i a la tarda a la plaça dels Països Catalans; dimecres, al matí a Barba i Roca i a la tarda al parc Tívoli; dijous, al parc de Sant Salvador i a la plaça Milà i Fontanals; divendres, a l’Av. Europa i al carrer Papiol; i dissabte, a la plaça Penedès i al carrer Renaixença. Com fins ara, sempre comptarà amb personal assistit.

Aureli Ruiz ha dit també que està estudiant quins canvis introduir en la recollida de la brossa a partir de 2021 per millorar els índexs de reciclatge, que a Vilafranca no arriben al 40%, quan la normativa europea dir que enguany s’ha d’arribar al 50%. Veu amb recel la implantació del porta a porta perquè”Vilafranca té un tipus d’habitatge dens, amb molts blocs de pisos”, però igualment espera que “a partir de 2021 hi hagi un salt qualitatiu important”. Creu que la fiscalitat hi pot ajudar.

FER UN COMENTARI