La depuradora de Vilafranca s’ampliarà a partir del setembre

0
1048

El ple de la Mancomunitat Penedès-Garraf ha adjudicat les obres d’ampliació i millora de la depuradora per un un import de 7,2 milions d’euros

 

El darrer ple de la Mancomunitat Penedès-Garraf de la legislatura va servir per aprovar l’adjudicació de les obres de la depuradora de Vilafranca. Els treballs, valorats en 7,2 milions d’euros, es preveu que comencin al mes de setembre i que durin uns quinze mesos. Un cop acabades les obres la depuradora incrementarà la capacitat de tractament dels 13.500 m3/dia als 23.88 m3/dia.

La intervenció consistirà a ampliar la capacitat de tractament de la planta mitjançant la construcció de dues noves línies de tractament biològic de les aigües residuals, que s’afegiran a les dues línies ja existents. L’actuació també inclou l’ampliació dels pous de pretractament, la construcció d’un nou decantador primari i dos de secundaris, així com un nou digestor anaeròbic. A la vegada, s’ampliaran els edificis tècnics que allotgen les calderes i els bufadors necessaris per al funcionament dels reactors biològics.

Amb aquestes obres es pretén reduir les concentracions de nitrogen i fòsfor de l’aigua de sortida de la depuradora i millorar així la qualitat de la riera de Llitrà. A més, el projecte també contempla fer una revegetació a la zona de la desembocadura de la riera amb espècies autòctones.

La depuradora de Vilafranca va ser construïda l’any 1986 i ha estat remodelada en dues ocasions (1996 i 2001). Actualment tracta les aigües residuals de Vilafranca, Santa Margarida i els Monjos, Les Cabanyes, Font-rubí, la Granada, Olèrdola, Pacs, Sant Cugat, Sant Martí, Avinyonet, La Múnia, Torrelles i Vilobí.

FER UN COMENTARI