La diada del Roser combinarà castells i falcons

0
1147
Pau López, sots cap de colla de la Jove de Sitges; Oriol Udina, cap tècnic dels Falcons; Gabi Cot i Xavi Llenas, cap de colla i president dels Xicots, respectivament.

Diumenge al punt del migdia se celebrarà a la plaça de la Vila de Vilafranca la diada del Roser, que des de fa vint anys és patrona dels Xicots. I serà una actuació insòlita ja que a banda de les tres colles que hi actuaran, també ho faran, intercalant les seves figures, els Falcons de Vilafranca. Efectivament, a cada ronda els de la faixa verda aixecaran una figura, o dues si són ràpides de muntar. El seu cap tècnic, Oriol Udina, parla de “diada atípica perquè nosaltres normalment fem mitja hora o tres quarts d’hora d’actuació molt seguida, sense parar”, i mai n’han fet cap d’aquesta manera. La seva participació a la diada del Roser forma part de la col·laboració que els ha ofert els Xicots per participar en els actes del 60è aniversari dels Falcons. Quant a figures, aniran a màxims: escala de 10, pira 6/5 i piràmide drets de 5, amb la incògnita de si al final podran tirar el pilar de 6 aixecat per sota, que dependrà de si un pilarer que aquell dia treballa arriba a temps o no.

Els Xicots de Vilafranca, per la seva part, intentaran fer la clàssica de vuit, en la qual la torre de 7 seria novetat aquesta temporada. El cap de colla Gabi Cot, malgrat haver descartat tant el 4 de 9 amb folre, com el 7 de 8 i el 9 de 7, parla “d’objectius assolits” aquest 2019, amb les renovacions de pom de dalt, tronc i pinya. Diumenge obriran plaça amb el 4 de 8 i, tot seguit, poden venir els 3 de 8 i torre de 7, però no són segurs del tot.

Els acompanyaran també els Castellers de Barcelona, en l’any del seu cinquantè aniversari, i la Jove de Sitges, amb la qual els vilafranquins han actuat sis vegades enguany. Abans de la diada, les colles aixecaran pilars de 4 contra els presos polítics i la repressió a Catalunya. El dia abans, la colla amfitriona haurà fet la tradicional ofrena floral a la icona de la Mare de Déu del Roser que hi ha a la basílica de Santa Maria.

FER UN COMENTARI