La Diputació de Barcelona invertirà 2 milions d’euros per arreglar camins de l’Alt Penedès

0
177
Presentació del Pla zonal de la xarxa de carreteres locals a la comarca de l’Alt Penedès. Foto: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona, a través del pla zonal de la xarxa de carreteres local, es farà càrrec de les obres de millora dels camins de Can Ros, de Moja a Daltmar i de les Cabanyes a Pacs, que actualment són de titularitat municipal. El camí de Can Rosa, d’1,58 km de llargada, es transformarà en una carretera de la xarxa local, i en els altres dos s’hi efectuaran obres per millorar la seva seguretat i la Diputació es farà carrec del seu manteniment a partir d’ara.

La inversió més gran es farà al camí de Can Ros, que comunica Sant Pere de Riudebitlles amb les urbanitzacions Can Formiga, Can Formiga, Carrer del Bessó i Can Ros a Cabrera d’Anoia. Aquest vial de 1,58 km s’incorporarà a la xarxa de carreteres locals que gestiona la Diputació, que passarà a tenir el codi B-5412, després d’haver-hi invertit 1,46 milions d’euros. D’acord amb el calendari previst, les obres començaran el primer trimestre de l’any 2024. La segona actuació és farà al camí de Moja a Daltmar, de 3,80 km, al terme municipal d’Olèrdola i les obres començaran l’any 2023.

Finalment, la tercera actuació serà al camí de les Cabanyes a Pacs, de 2,30 km, amb una actuació prevista per millorar-ne la seguretat de 276.000 euros. Aquest camí està inclòs a la futura xarxa comarcal del Pla d’Infraestructures de Transport de Catalunya (PITC) de titularitat de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu el camí no es transforma en carretera dins el marc del Pla Zonal ja que els estàndards requerits són els propis d’una carretera de la xarxa comarcal i forma part d’una actuació més global planificada per Generalitat.

FER UN COMENTARI