La DO Cava aprova abaixar de 12.000 a 10.000 els quilos de raïm per hectàrea

0
518
Pere Guilera (Pimecava), Damià Deàs (Institut del Cava); Xavier Farré (DO Cava); Xavier Pagès (president del Consell); Santi Vallès (Associació de Viticultors); Jaume Domènech (JARC) i Antoni Borràs (Unió de Pagesos).

El ple del Consell Regulador del Cava ha aprovat aquest dimecres en sessió telemàtica una sèrie de mesures per afrontar els excedents de vi base i raïm, que estan fent caure en picat els últims anys el preu a què els cellers paguen del raïm a la pagesia, fins al punt de deixar-lo per sota del preu de cost. En concret, ha aprovat reduir la producció de quilos de raïm per hectàrea a 10.000, molt per sota dels 12.000 quilos habituals. Menys quilos, doncs, i més qualitat. Per comprovar que es faci efectiva la restrucció, ja en la propera verema hi haurà un increment del nombre de verificadors per fer-ne el control tant a peu de vinya com al celler.

El president de la DO Cava, Javier Pagés, afirma que aquestes mesures “volem contribuir a mitigar la situació de gran desequilibri entre l’oferta i la demanda”, que s’han incrementat a causa de l’augment de drets de plantació que va oferir els últims anys el Ministeri d’Agricultura, en contra de l’opinió unànime del ple de la DO i del sector del cava a Catalunya. Pagés assegura que “seguir incrementant la producció contribuiria a tensionar encara més a la baixa els preus dels raïms i dels vins base cava”.

El Consell del Cava té encara pendent una altra mesura, en aquest cas per diferenciar els caves segons la seva zona de producció. Es tracta de la zonificació i la segmentació segons els nivells de qualitat. La previsió actual és que el ple per aprovar-ho es faci abans de les vacances d’estiu, de manera que puguin ser efectives durant la verema del 2021.

FER UN COMENTARI