Avui al matí els regidors Joan Manel Montfort i Raimon Gusi han presentat la revista Temps de Nadal a Vilafranca, el programa d’activitats nadalenques per a les pròximes setmanes a la capital de l’Alt Penedès. La principal novetat d’enguany és la Fàbrica de Joguines del Patge Raimon, que funcionarà totes les tardes dels dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener.

Accés limitat a la Fàbrica de Joguines

El recorregut per dins la fàbrica durarà uns vint minuts i es farà per grups de 30 persones. Per accedir-hi caldrà presentar un tiquet que s’haurà recollit prèviament a l’oficina que habitualment utilitzen els administradors de la Festa Major a la plaça de la Vila. Hi haurà uns 2.000 tiquets disponibles que es podran recollir gratuïtament entre el 10 i 14 de desembre de 10 a 14 h (dimarts i dijous també de 17 a 19 h) i per tal de prioritzar l’accés dels infants, només podrà accedir-hi un adult per unitat familiar. “Aquestes mesures les prenem per evitar que hi hagi cues i es col·lapsi l’activitat”, explica el regidor Joan Manel Montfort.

La Fàbrica de Joguines estarà situada al carrer Comerç, 29 i en cap cas serà un punt de recollida de cartes. Les cartes les recollirà, com sempre, el Patge Raimon pels diferents barris de la vila, tot i que enguany els dies que coincideixi amb l’activitat de la Fàbrica, únicament ho farà els matins.

Pista de gel i Fira, aquest pont

La Fira de Santa Llúcia i la pista de gel són dues de les activitats més primerenques. Ambdues començaran a funcionar coincidint amb aquest pont: la fira ho farà del 5 al 23 de desembre i la pista de gel del dia 6 a les 10 del matí fins al dia 5 de gener a la tarda. També el dia 6 s’inaugurarà la tradicional exposició de pessebres de l’Associació de Pessebristes de Vilafranca a la Capella dels Dolors. I el dissabte 15, dissabte de Fira del Gall, al voltant del Palau Baltà i de la basílica de Santa Maria s’hi faran representacions de diferents escenes del pessebre vivent de Les Gunyoles.

Les tardes dels dies 22, 23, 24, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre i el 2, 3 i 4 de gener, la façana de l’Ajuntament acollirà dues projeccions de videomapping i al barri de la Girada, el 23 de desembre es farà cagar el tió gegant solidari que des d’uns dies abans s’instal·larà a la rambla de la Girada.

La cavalcada de Reis repeteix el mateix recorregut que l’any passat, és a dir, surt de l’Auditori, passa pel barri de Sant Julià, per la carretera de Tarragona i entra a la plaça de la Vila pel carrer Sant Joan. “És complicat portar la cavalcada per diferents barris, per això continuem apostant per fer un recorregut pel centre”, explica el regidor de Cultura, Raimon Gusi.

FER UN COMENTARI