La FAC reivindica un Carnaval amb mirada feminista

0
1074

Dissabte es va presentar el cartell i el programa del Carnaval. Després que en els darrers dos anys s’hagin produït agressions sexuals durant aquests dies, la FAC ha volgut que tota la imatge gràfica respiri feminisme. És per això que han encarregat el disseny a Fab Llanos, una artista nouvinguda, la qual ha comptat també amb la col·laboració de les xilenes Maria José Rosales i Maliki. “No sé a qui se li pot ocórrer la idea d’encarregar el cartell d’un carnaval tan particular com el de Vilanova a una sudaca acabada d’arribar i a sobre feminista”, explica Fab.

Per crear la imatge, l’artista comenta que va pensar en el món al revés : “en posar el Carnaval cap per avall, transgredir la transgressió mateixa”, diu. “Aquest ha estat un dels projectes més increïbles de la meva vida: intentar mirar des de la perspectiva feminista i amb una mirada crítica però amorosa aquest Carnaval, el més gran de tots”, conclou.

També ha estat idea de la mateixa artista que la màscara que enguany porti el moixó foguer canviï de gènere. D’aquí que en el programa s’anunciï la Moixona Foguera, malgrat que només sigui per la màscara.

Els nous Ecocaramels

Aquest Carnaval també serà el primer que a les comparses es llançaran els caramels amb embolcalls biodegradables. Se n’han produït 25 tones i ja s’estan vennent als establiments col·laboradors. Dilluns es repartiran a les entitats i, malgrat que tenen un preu lleugerament superior als habituals, la FAC està convençuda que tindran molt bona acceptació.

FER UN COMENTARI