La façana marítima de Vilanova s’omplirà diumenge d’activitats amb la festa del motor “Farus”

0
283

Vilanova estrenarà aquest un esdeveniment dedicat al món del motor que vol situar-la al mapa dels certàmens més importants del país. Es tracta de Farus, una festa del motor que es farà entre les 9 del matí i les 8 del vespre a la façana marítima de la ciutat i que neix amb voluntat de convertir-se en referent, agrupant en una sola jornada les activitats del món del motor que es feien al llarg de l’any a Vilanova.

Des de l’organització de l’esdeveniment es busca fer un gran acte que no es limiti a una exhibició estàtica de vehicles: la jornada s’obrirà a tots els públics amb concerts, actuacions de màgia, exhibicions de ball i altres activitats. El regidor de Promoció de ciutat, Adrià Guevara, explica que serà un “esdeveniment d’àmbit familiar que s’identifiqui amb Vilanova i la Geltrú”. La part musical es dividirà en dos escenaris, al parc de Baix-a-Mar i a la plaça del Port, amb rock i música “d’abans”.

La part d’exposició comptarà, entre altres, amb 150 cotxes de fabricació japonesa, motos de les marques Bultaco, Derbi, Montesa i Vespa; i fins i tot dos autobusos clàssics. A nivell local, la UPC Motor Sport de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova també mostrarà el seu treball un estand propi.

Farus també tindrà la seva vessant social i solidària amb el sorteig d’un vehicle clàssic. Per optar-hi caldrà comprar participacions al preu de 10 euros i tots els beneficis es donaran a Leuco’s by Íngrid, una iniciativa d’una jove pacient de l’hospital Sant Joan de Déu que destina els diners obtinguts a la recerca del càncer infantil.

L’esdeveniment està organitzat per l’associació Amics dels clàssics, que enguany celebra el desè aniversari, i compta amb la participació de l’Associació catalana d’amants de l’automoció, el Motoclub Estrambòtic, Japaddicts i el Club Corvette, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

FER UN COMENTARI