La família de Jaume Pla dona 17 gravats a la Fundació Fenosa del Vendrell

0
597

La família del gravador Jaume Pla ha donat a la Fundació Apel·les Fenosa 17 gravats de l’artista, d’acord amb la voluntat de la seva vídua, Nerina Bacin i Coppe. Amb aquesta donació la Fundació amplia el seu fons de la generació de Fenosa, basada en el grup dels Evolucionistes i l’Escola de París.

Jaume Pla va ser un dels mestres del gravat a Catalunya (Rubí, 1914 – Barcelona, 1995). A finals dels anys 50 va llogar una casa a Altafulla i va conèixer els Fenosa. A les seves memòries, Pla hi va escriure: “Els Fenosa tenien una casa magnífica. Era un casalot enorme, amb restes gòtiques, amples cambres i una galeria coberta a dos costats del petit jardí que contenia unes palmeres que gairebé no hi cabien… Em sembla que les olives més perfumades, els pebrots més vermells, els tomàquets més al punt, els he vist i els he menjat allà, sovint amb la companyia de l’escultor Granyer”.

Precisament, una part de la donació de la família Pla correspon a la sèrie de “Gravure et poésie de ce temps”, que inclou els 7 gravats, i també obres d’amics comuns de Fenosa i Pla, com Josep Granyer, Xavier Valls, Bosch Roger o Xavier Nogués, i una obra de Jaume Pla dedicada a Torredembarra.

FER UN COMENTARI