La Federació ADF Penedès Garraf ha guanyat el premi Rural Apps’s 2019 de la Generalitat de  Catalunya en la categoria ruralapps-ciutadania gràcies a GEPT, una aplicació de gestió de voluntaris i recursos per emergències d’incendis forestals. El premi està dotat amb 3.000 euros i s’hi va presentar 25 candidatures. Divendres es va fer públic el veredicte del jurat el qual va reconèixer GEPT per la seva contribució a millorar la gestió de les emergències per incendis forestals, per guanyar seguretat, eficiència i coordinació.

L’App s’anomena GEPT (Gestió en Emplaçament del Punt de Trànsit) i permet una gestió més eficaç dels recursos de les ADF en els incendis forestals, gestionar dades, obtenir estadístiques, tenir el posicionament de vehicles i voluntaris en la cartografia dels incendis, missatgeria interna, etc. “Sen’s dubte és una eina que millora la coordinació per guanyar eficacia contra el foc, i un major control de la situació, i abarateix els costos de les tasques d’extinció i optimitzar el temps”, expliquen.

Aquest premi, permetrà donar l’impuls definitiu per la seva implantació i ple funcionament a les comarques del Penedès i Garraf que actualment té uns 170 usuaris en proves, i pot ser exportat a la resta d’ADF de Catalunya amb un potencial de 6.700 voluntaris. L’App ha estat fruit del treball liderat pel president de la Federació, Ramon Torrents, el Vicepresident, Xavier Ortiz, artífex i impulsor del sistema, juntament amb Rudy Hagedorn (Alemanya), Alex Burger (Alemanya) i Eloi Figuerola (Catalunya).

 

FER UN COMENTARI