Martí Sistané, l’actual president, anuncia que optarà a la reelecció i nega que la decisió d’avançar el procés electoral es degui a les darreres dimissions d’alguns membres de la junta

 

El president de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Martí Sistané, ha anunciat aquest matí la decisió de no esgotar el seu mandat, que acabaria el març del 2020, i convocar eleccions  el mes de novembre per renovar la junta de l’entitat. Sistané va comunicar ahir aquesta decisió en una junta extraordinària en la qual es va aprovar el calendari electoral.

Sistané ha insistit que des del principi tenia clar que el seu mandat seria més curt del que marquen els estatuts, ja que l’únic objectiu era “acabar amb èxit l’etapa de fusió entre l’Associació Empresarial del Penedès Garraf i la Unió Empresarial del Penedès. Considero que la fusió ja està consolidada i ara cal un nou mandat per afrontar nous reptes”, ha explicat.

L’anunci d’avançament electoral arriba després que la setmana passada es produís la dimissió del president adjunt, Santi Carda, per desavinences amb el model de lideratge i gestió de l’entitat. Carda, era president de la UEP el 2017, moment en el qual  les dues associacions empresarials es van fusionar. Martí Sistané ha desvinculat la fi del seu mandat amb aquesta dimissió: “La FEGP és una associació viva i dinàmica, hi ha hagut baixes per desacords i d’altres per motius professionals, però també hi ha hagut noves incorporacions. Tot plegat és una mostra del dinamisme de l’entitat”, ha explicat l’encara president de la Federació Empresarial del Gran Penedès.

Entre el 12 d’agost i el 12 de setembre els socis podran presentar les seves candidatures  i l’1 d’octubre se celebrarà a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes la junta extraordinària que servirà per escollir la nova junta. En aquest sentit, Martí Sistané ha anunciat la seva intenció de presentar-se de nou.

Des de la FEGP, que és la quarta associació empresarial de Catalunya, s’insisteix que aquest procés electoral no posa en perill la unió de les dues federacions i que únicament respon a la voluntat “d’obrir un nou mandat que aprofiti la força de la nova entitat per assumir nous reptes”.

FER UN COMENTARI