La FEGP reclama més sòl industrial en el Pla Territorial Parcial del Penedès

0
320
Junta de la FEGP durant l'acte de repàs als dos anys de mandat. Foto: ACN.

Coincidint amb els dos anys de mandat al capdavant de la Federació Empresarial del Gran Penedès, la seva presidenta, Neus Lloveras ha reclamat que el nou pla urbanístic del Penedès reservi més sòl industrial per poder atraure nous inversors.

Lloveras sosté que el Garraf, l’Alt i Baix Penedès són “molt potents” gràcies a l’equilibri entre la indústria, el turisme i l’agricultura, i demana que el planejament urbanístic que s’està redactant ara no afavoreixi exclusivament els espais verds. “No podem pretendre que la vegueria sigui monotemàtica de vinyes. Si és així, empobrirem el territori”, afegeix.

En aquest sentit, des de la patronal consideren que la propera aprovació del pla urbanístic que ha de fer la Generalitat es pot convertir en un “risc” si no es té en compte la reserva d’espais per a noves empreses. Recorda, de fet, que ha estat la diversitat econòmica de les tres comarques la que ha permès que l’economia “no s’hagi enfonsat” un any i mig després de l’esclat de la pandèmia i ha posat com a exemple la recuperació de l’atur, que es torna a situar a nivells similars a abans de la Covid-19.

Avís a Vilanova per la redacció del nou POUM

La presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès també ha llençat un avís a l’ajuntament vilanoví de cara a la redacció del nou POUM. Lloveras ha destacat la importància de “no associar el concepte d’indústria al de contaminació”, i adverteix que és “contradictori” per les tres comarques adoptar una actitud contrària. “Moltes de les empreses que poden venir al Penedès els pròxims anys són del sector de les noves tecnologia i això és una gran oportunitat pel territori”, assegura Lloveras, que creu que pot ser una alternativa a la crisi automobilística.

Per atraure aquests inversors, però, la patronal adverteix que caldrà revisar la xarxa de comunicacions. A banda de la xarxa de tren i del servei de Rodalies, Lloveras s’ha mostrat molt crítica amb el preu dels peatges de la C-32 a Sitges i Cubelles, ja que considera que “resten competitivitat al territori”.

FER UN COMENTARI