La Festa del Xató de Vilafranca es converteix en una Quinzena del Xató

0
549

La situació actual de pandèmia ha obligat a cancel·lar la Festa del Xató de Vilafranca d’enguany. Tanmateix, per no perdre del tot aquesta jornada gastronòmica i també per afavorir l’hostaleria, l’Ajuntament ha decidit transformar la festa en una Quinzena del Xató, que tindrà lloc del 14 al 28 de març. Hi participaran setze restaurants de la ciutat, que tindran preparats xató tant per consumir al mateix establiment com per endur-se’l.

Els restaurants participants  són AmaNida, Cal Joanet, Cal Ton, Can Bellés, Cèntric Gastro Bar, Despertaferro, El Caliu, El Convent, El Gat Blau, La Fornal, La Garnatxa, La Rambla, Platets, Restaurant Cafeteria Casino, Rit Rat Rut i Romaní.

A tall de promoció, si es consumeixen dues racions de la salsa i una ampolla de vi, s’obsequiarà la clientela amb una altra ampolla de vi dels cellers de Vilafranca (Bodegues Pinord, Caves Mascaró, Heretat Mas Tinell i Família Torres), que caldrà passar a recollir per l’Oficina de Turisme amb el tiquet que facilitaran els restaurants.

Per substituir els tallers infantils d’aprendre a fer xató, s’organitza un concurs en què cal publicar un vídeo a Instagram (@turismevilafranca) fent el xató, amb premis per al xató més original, al plat més ben presentat i al vídeo més divertit. Hi prendrà part el mestre xatonaire el vilafranquí Manel Vázquez (participant a Masterchef Júnior de TVE), que ha fet un vídeo en què se’l veu preparant el xató. Entre totes les persones que comparteixin una imatge relacionada amb el xató a @turismevilafranca amb l’etiqueta #QuinzenadelXató es farà un sorteig Més informació a https://www.turismevilafranca.com/ca/quinzena-del-xato.

FER UN COMENTARI