La Festa Major del Vendrell tindrà cercaviles adaptades a la pandèmia

0
255

El bestiari festiu i els balls populars del Vendrell podran sortir al carrer per Santa Anna, el 26 de juliol, després que l’any passat la cercavila s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia. El regidor de Festes, Christian Soriano, ha explicat que des de principis d’any l’Ajuntament ha debatut amb les entitats del municipi com dissenyar una festa major adaptada a la situació actual, en què els balls poguessin sortir a ballar al carrer, que és el que demanaven. I tenint en compte l’evolució de la pandèmia i els avanços en la vacunació, el govern local ha decidit recuperar la cercavila de cultura popular del dia central de la festa major al migdia i la cercavila de foc de Santa Anna, encara que amb canvis en el recorregut, en els horaris i, sobretot, amb circuit tancats, en què el públic haurà d’estar assegut i sense moure’s de la cadira.

Així, la cercavila de foc del vespre del 26 de juliol no sortirà de la zona esportiva, sinó que ho farà de la carretera de Valls. La plantada prèvia serà a la plaça Colom. El circuit serà més curt, només pel centre i per carrers amples. Marc Rodero, membre de la Comissió de Foc, ha dit que la idea és “que no perdi l’essència”. Així, de la carretera de Valls anirà cap a Dr. Robert, carrer dels Cafès i acabarà a la plaça Nova. Hi participaran tots els grups de foc del Vendrell, però no n’hi haurà cap de convidat.

Tots els carrers que menin fins als vials per on passarà la cercavila de foc estaran tancats i amb control d’accessos. Un cop dins, algú acompanyarà les persones que la vulguin veure fins al seu seient, i no se’n podrà moure fins que s’hagi acabat la cercavila. D’aquesta manera, es controlarà que no hi hagi aglomeracions ni desplaçaments per dins el “recinte”.

Pel que fa a la cercavila de festa major, del dia 26 al matí, el circuit serà igualment tancat, en les mateixes condicions que la cercavila del vespre. No se sortirà de la plaça Vella, per no coincidir amb la sortida de la gent que vagi a missa de Santa Anna, sinó que es farà des del Tívoli (amb concentració de balls al carrer Sant Magí). Començarà una mica més tard, poc abans d’1/4 de 12, per tal que les figures que van a ofici (Gegants, Àliga i Lleó, que encapçalen la cercavila), tinguin temps d’arribar. La cercavila no tindrà ballada conjunta al principi, i passarà pels carrers dels Cafès, Dr. Robert, Rambla, carrer del Peix i acabarà a la plaça Vella, on enllaçarà amb els Versots dels Diables (de castells, no se’n preveuen).

Balls d’adults i infantils ballaran junts el dia 26, i el dia 27 actuaran en un escenari al Tívoli els balls parlats: Cercolets, Gitanes, acte sacramental dels Diables, Pastorets i també el Ball de Valencians.

FER UN COMENTARI